Tükendi
Gelince Haber Verİbni Ebî Cemre Hazretleri' ne Âit "Behcetü'n-Nüfûs" Adlı "Buhâri Muhtasarı"nın Şerhi
Dini Eserler
Rasûlüllâh (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem) mânâ âleminde İbni Ebî Cemre (Rahimehullâh)' a şöyle buyurmuştur:
"Her kim bu şerhi tasdik eder (yazdıklarına inanır) ve içinde bulunanlarla amel ederse, (âhirette) ona verilecek mükâfatları (dünyâda iken) kimse bilemez.
Cübbeli Ahmet Hoca Kitapları
Her kim bu şerhi tasdik eder veyâ yanında (evinde - ocağında) bulundurur ise kıyâmet günü onun Allâh-u Te‘âlâ’ya (ve O’nun rızâsına ulaşma) vesilesi sen olacaksın, (Mevlâ Te‘âlâ’ nın izniyle) ona şefâat edecek ve onu cennete girdireceksin.
Onlardan her kimi tanımıyorsan veyâ senden sonra kıyâmet gününe kadar kim gelecekse, kıyâmet günü Allâh-u Te‘âlâ aranızda tanışma sağlayacak ve onların Allâh-u Te‘âlâ’ya vesileleri sen olacaksın."
(İbni Ebî Cemre el-Ezdî el-Mürsî el-Endelüsî, el-Merâi ’l-hisân,Rüyâ no:6, sh:928, -Behcetü ’n-nüfûs ’un sonunda-)
Behcetü'n-Nüfûs
ÖNSÖZ
Cümle hamd-ü senâlar: "Allâh-u Teâlâ içinizden îmân etmiş olan o kimseleri yükseltecek ve (İslâm dîni hakkında) kendilerine ilim veril-miş olan o kişileri ise, (sıradan Müslümanlara karşı) pek yüce birçok derecelerle (yükseltecek)." (Mücâdele ’den) kavl-i şerifiyle, kendisine ilim verilen zevâta yüksek dereceler ihsân edeceğini belirten Allâh-u Te‘âlâ’ya mahsustur.
Salâtların en üstünü ve selâmların en yücesi Ebû Ümâme el-Bâhilî (Radıyallâhu Anh) dan rivâyet edilen bir hadîs-i şerifinde:
" ve Acirc;lim (dînî ilimleri bilen) in âbid (bilmeden ibâdet eden) den üstünlüğü benim sizin en aşağınıza karşı üstünlüğüm gibidir. Şüphesiz Allâh-u Te‘âlâ, O’nun bütün melekleri, göklerin ve yerin ehli, hattâ yuvasındaki karınca ve hattâ balıklar bile insanlara hayır (din) öğretene salât (duâ ve istiğfâr) ederler." (et- Tirmizî, el-llim:19, no:2685, 5/50) buyuran Rasulullah (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem) in, Ehl-i Beyti’nin, sahâbesinin ve onun hâdîs-i şerîfesini bizlere ulaştıran muhaddisîn-i kirâm hazarâtının üzerine olsun.
Kıymetli okurlarım! Mâlumunuz üzere bundan bir önceki (71.) risâlemde elinizdeki bu eserin müellifi İbni Ebî Cemre (Rahimehullâh)in şahs-ı âlîsi, bu kıymetli eseri ve bu eserle ilgili gördüğü rüyâlar hakkında geniş mâlûmât arzetmiştim.
Orada zikrettiğim üzere; İbni Ebî Cemre (Rahimehullâh) gör-düğü rüyâlarında bu mübârek kitabı hakkında, özellikle kitabı temellük eden (satın alıp sâhip olan) yâhut evinde - ocağmda bulunduranlara vaad edilen müjdeler husûsunda Rasûlüllâh (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem) den ve Allâh-u Te‘âlâ’dan bâzı teşviklere nâil olduğunu bizlere nakletmişti.
İşte kitabın bu Türkçe tarafında bunların belli başlı olanlarını sizlere arzettim. Ayrıca böyle mübârek bir zâtın kitabını okuya- masanız da en azından evinizde bulundurmanız ve bir kısmıyla da olsa amel edebilmeniz için Rasûlüllâh (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem) tarafından, bu şerhe yerleştirilmesi İbni Ebî Cemre (Rahimehullâh) a mânen bildirilen üç duâyı bu kitabın sonuna ekleyerek, bir çok bereketlere nâil olmanız ümidiyle bu kıymetli eseri yayınlamaya muvaffak kılındım. -Hamden lillâhi Sübhânehû-Allâh-u Te‘âlâ, bu esere ilgimiz sâyesinde İbni Ebî Cemre (Rahimehullâh)m şefâatlerinden bizleri mahrum etmesin, yazmış olduğu mübârek eserinden hakkıyla istifâde etmeyi cümlemize nasîb ederek bereketlerini üzerimizde izhâr eylesin. Amîn!
1 Şa‘bân 1438 / 27 Nisan 2017