Tükendi
Gelince Haber VerErbakan Risaleleri 2 - Müslümanların İlmi Keşifleri ve Batı İlminin Çıkmazları
ÖNSÖZ
Merhum Erbakan’ın en bilinen eseri "İslam ve îlim" dir. Biz ise merhum Erbakan’ın bütün eserlerinden derlediğimiz İlim merkezli mesajlarını bu risalede size takdim ediyoruz.
Bu eserde merhum Erbakan’m "İslam’ın İnsanlığa Yaptığı Büyük Katkı Nedir?" sorusundan çıktığı yola dair birçok detay yer alıyor. Yarı aydınlar ve İslam, Batı İlminin Çıkmazları, Avrupalılar ve İslam İlimleri, Batı Bir Umut Ve Uygarlık Krizi İçinde, Paris Sorbon Üniversitesinde Sarıklı Cübbeli ve Acirc;limler, Taklitçi Bir İlim Adamı Orjinal Eser Yazamaz, Adil İlmi Düzen Nedir? ve "Bilim ve Teknolojide Yapılacak Hamleler Neler Olmalı?" gibi birçok başlık bu eserde yer almakta.
Merhum Erbakan’m birçok eserinden derlenen bu Risale, Milli Görüş Liderinin bu topraklarda unutturulmama davasının da bir adımıdır. Elimizden geldiği, yüreğimizin elverdiği kadarı ile bu güzel öndere dair cümleler kurmaya devam edeceğiz inşaAllah.
M. Mustafa Uzun
M. MUSTAFA UZUN KİMDİR?
1982 yılında Erzurum’da doğdu. İlkokul ve hafızlığı Hatay’da bitirdi. İstanbul Üniversitesi’nde Edebiyat ve Tarih bölümlerini bitirdi. Anadolu Üniversitesinde de 3. Üniversite olarak Kamu Yönetimi okudu. Akademik hayata İstanbul Üniversitesinde devam etmekte ve Liderlik ve Küresel Girişimcilik’te tez hazırlamaktadır.
Fas’tan Endenozya’ya kadar uzanan büyük İslam coğrafyasını bir baştan bir başa dolaşarak Ümmet’in çektiği çilelere tercüman olmaya çalıştı. Gazze’den Moro’ya, Keşmir’den Patani’ye ezilen Müslümanların kâh bayram sevinçlerine, kâh -Gazze saldırıları esnasında olduğu gibi- yakınlarını kaybedenlere teselli vermek için bu bölgelerde bulundu. Gazeteci ve yazar. 60’ı aşkın ülkeye, Orta ve Güney Afrika'ya, Avrupa'ya, Ortadoğu'ya, Kafkaslar'a, Balkanlara, Asya'ya ve Uzak Asya'ya gitti.
Üstad Erbakan’ın Hakka yürüyüşünün ardından çoklarının haberdar olmadığı bütün basılı eserlerini toparladı ve "Erbakan Külliyatı"nı ortaya çıkarttı. Çeşitli dergi, ulusal gazete, bülten ve internet sitelerinde zaman zaman çeşitli konularda yazılar yazdı, yazıyor.
İÇİNDEKİLER
Önsöz 7
İslam'ın insanlığa yaptığı büyük katkı nedir? 9
Müslümanlığın İlimlere Katkısına Çok Kısa Bir Bakış 13
Yarı Aydınlar ve İslam 29
Batı İlminin Çıkmazları 32
Müslüman İlim Adamları Formül Ve Hesaplara Nasıl Bakıyor? 35
Basamak Basamak İlimler Tarihi 38
Batıkların İlimlerini Müslüman ve Acirc;limler Kurdu 42
Sinüs mü, Ceyb mi? 46
Mü'min'in Ferasetinden Korkun 52
Cabir Ne Yapmış? 53
AvrupalIlar ve İslam ilimleri 58
Kur’an Ve Müsbet İlimler 61
İslâm'da Ve Batıda İlim 65
Batı Bir Umut Ve Uygarlık Krizi İçinde 68
Erkeğe, Kadına, Herkese İlim 71
ve Acirc;lime Saygı, İlme Saygı 74
Paris Sorbon Üniversitesinde Sarıklı Cübbeli ve Acirc;limler 76
İlim İçin İlim Değil, Fayda İçin İlim Gerekli 78
Taklitçi Bir İlim Adamı Orijinal Eser Yazamaz 81
Faydalı ilim istiyoruz 83
DİN EĞİTİMİ VE ÖĞRENİMİ 86
Adil İlmi Düzen Nedir? 89
Bilim ve Teknolojide Yapılacak Hamleler Neler Olmalı? 91
Bilim Ve Teknolojide Hedef 94