Tükendi
Gelince Haber VerDelailü'l Hayrat - Salavat-ı Şerifler - Orta Boy
Ürün Özellikleri :
ÖNSÖZ
Göklerin ve yerin maliki Yüce Yaratan, kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’de " Allah ve melekleri, Peygamber’e çok salavât getirirler. Ey müminler! Siz de ona salavât getirin ve tam bir teslimiyetle selam verin." (33/Ahzâb Suresi, 56. Ayet) buyurmuş.
Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) ise tüm insanlara yolu göstermiş: "Kıyamet günü insanların bana en yakın olacak olanı, bana en çok salavat getirenidir." (İbn Mâce, İkâme, 25).
Allah ve Rasulü’nün gösterdiği yolda yürüyen Şâzelî yolunun büyük velîlerinden Cezûlî hazretleri (k.s), hadis kitaplarında bilinen tüm salavât ile pek çok velînin dualarını bu eserde bir araya ! getirmiştir.
Gaye tek, hedef bir: Allah’ın Sevgilisi’ne yakın olmak, O’nu > her an yanında hissetmek, âdeta O’nun önünde biricik sevdiğine | "Selâm..." diyebilmek.
Cezûlî hazretlerini takdir etmeyen hiçbir velî yok. Bundan dolayı "Delail’i Hayrat"ı okumuşlar, okutmuşlar, tavsiye etmişler. Muhabbetin kaynağına, Muhammed Mustafa’ya (S.A.V.) ulaşabilmek için.
Nasıl Okuyalım?
Her gün veya haftanın belli günleri olmak üzere, her velî ft i daha çok salât okumak için kendine özgü bir metot belirlemiş. A Kendilerine sadât-ı kiram adı verilen Nakşibendî yolunun J büyükleri ise, "Delail’i Hayrat"ı okumada genelde şu şekilde bir yol takip etmişler:
Haftanın belli günleri, belirlenen yerleri okumayı tercih ft i etmişler.
Bu belirli yerleri de abdestli olarak, rahat bir oturuş düzeninde edeple okumuşlar.
İslâmî gün kavramında, geceler gündüze tâbi olduğundan diyelim ki perşembe gününün akşamı, o günün akşamına cuma J ' akşamı deniliyor genelde akşam namazından sonra "Delail’i Hayrat"ı okumaya başlamışlar.
Ertesi günün akşam namazına kadar, bu belli yerleri okuyup | ) bitirmişler.
Okumaya Ne Zaman Başlayalım?
"Delail’i Hayrat"ı her zaman okumak mümkün. Bununla birlikte okunma zamanı ile ilgili şöylece birkaç örnek vermek mümkün:
ÖRNEK-1
Pazartesi:
Pazartesi günü ilk kez okumaya başladığımızı düşünelim, o takdirde okuma metodu şu şekilde olmalıdır:
Hemen "Başlangıç Duası"nı okuyoruz. Ardından sırasıyla "Niyet ile İftitah" dualarını, "Allah Teâlâ’nm isimleri"ni ve "Tevfik Duası"nı okuyoruz. Peşinden "Peygamberimiz’in (S.A.V.) isimleri"ni de okuduktan sonra pazartesi gününe ait olan kısmı okuyup bitiriyoruz.
Salı günü ise, sadece salı gününe ait olan kısmı okuyoruz.
Çarşamba, Perşembe, Cuma, Cumartesi, Pazar:
Çarşamba, perşembe, cuma, cumartesi, pazar günleri de böyle. Sadece o günlere ait olan yerleri okuyoruz.
Ancak pazartesi akşam namazına kadar, -pazar günü akşam namazından sonra da olabilir- kitabın sonunda yer alan pazartesi gününe ait olan kısmı da okuyoruz.
Ve... Böylece bir haftalık "Delail’i Hayrat" dersini tamamlamış oluyoruz. Her pazartesi bu şekilde "Delail’i Hayrat’ı yeniden okumaya başlıyoruz.
ÖRNEK-2
Örneğin çarşamba günü ilk kez "Delail’i Hayrat"ı okumaya | başlayacak kişi için ise, metot şöyle olmalıdır:
Hemen o güne ait olan kısmı okuruz. Ta ki pazartesi gününe değin. Pazartesi günü ise, ilk kez başlayan gibi "Delail’i Hayrat"ı okumaya başlıyoruz. Takip eden günlerde, yine bulunduğumuz | güne ait olan kısmı okuyoruz.
ÖRNEK-3
Bununla birlikte her gün, pazartesi günü ilk kez okumaya başladığımız gibi okuyabiliriz. Bu da mümkün.
HATIRLATMA-1
Yukarıda gösterilen örnek okuma metotlarından başka metotlarla da "Delail’i Hayrat"ı okumak mümkün. Okuma metodu ile ilgili farklı daha pek çok şey söylenebilir. Ancak şunu hatırlatalım ki, ı önemli olan devamlı okuyabilmektir..
İÇİNDEKİLER
Mukaddime 4
Başlangıç Duâsı 24
Niyet Duâsı 25
İftitah Duâsı 27
Tevfık Duâsı 34
Pazartesi 48
Salı 69
Çarşamba 91
Perşembe 113
Cuma 136
Cumartesi 162
Pazar 187
Pazartesi 210
Hatim Duâsı 221
Önsöz 230