Dört Sure Dört Kül Yazılı Kristal Taşlı Dini Hediyelik Biblo
Ürün Özellikleri
1)Besmele-i Şerif: Yazımında Sülüs yazı tekniği kullanılan Besmele-i Şerif; bezeme desenlerimiz arasında birer tasarım unsuru olan pafta içerisine istif halinde yazılmıştır. Paftanın üst tezyinatı kristal taşlarla sağlanmıştır.
2) Kâfirûn Süresi: "Kâfirûn" inkârcılar anlamına gelir. Kureyşliler Hz. Peygamber'imizden; kendi ilâhlarına tapmasını istemiş: "Bizim ilâhlarımızdan bazılarına el sür biz de seni tasdik edip, ilâhına ibadet edelim." deyince, Hz. Peygamber Efendimiz: "Allah (c.c.)'a bir şeyi ortak koşmaktan yine O'na sığınırım!" demiştir. Bu olay üzerine Kâfirûn Sûresi inmiştir. Sûrede; yalnızca Allah'a ibadet edilmesi vurgulanarak tevhid ilkesi üzerinde durulur
3) İhlâs Sûresi: "İhlâs"; samimi olmak demektir. Müşriklerin; Hz. Peygamber Efendimiz (s.a.v.)'e gelerek "Bize Rabbinin soyunu anlat." demeleri üzerine bu sûre inmiştir. Bundan sonra kim gelse ve "Allah Teâlâ'nın kim ve nasıl olduğunu” sorsa Allah Rasûlü (s.a.v.) bu sûreyi okuyarak cevap vermiştir. İhlâs Sûresi, "Kelime-i Tevhid” i işaret eder. Sûrede; Cenâb-ı Hakk'ın birliği ve bazı sıfatları veciz bir şekilde beyân edilmiştir.
4) Felak Sûresi: "Felâk" sabah demektir. Sûre, bazı kötülüklerden Allah (c.c.)'a sığınmayı öğütlemektedir. Maddî ve mânevî, dünyevî ve uhrevî, dış âlemde veya kişinin nefsinde, tabii ve ihtiyarî, her türlü kötülüğü kapsamaktadır.
5) Nás Süresi: Nás, insanlar demektir. Sure; kötülüğe sürükleyen cinlerin ve insanların şerrinden, bilinen ve bilinmeyenlerin şerrinden Allah (cc.)'a sığınmayı öğütlemektedir. Müşrikler, Peygamber efendimizin nübüwetinin ilk zamanlarında, O'nu susturmak için her yolu deniyorlardı. Sihir yoluna başvurmaktan da geri kalmadılar, Peygamber Efendimiz (sav)'e yapılan büyünün bozulmasına karşılık Felak ve Nás sureleri birlikte nazil olmuşlardır.
6) Gövde Ön Yüz: Gövdenin ön yüzünü; Kâfirûn, ihlâs, Felak ve Nâs Sûreleri oluşturmuştur. Her bir sûre; tezyinatta biçim zenginliğini sağlayan paftalar içine, Sülüs yazı ve satır istif tekniği kullanılarak yazılmış, bu alanda bezeme deseni olarak Rumiler tercih edilmiştir.
7) Gövde Arka Yüz: Gövdenin arka yüzü; Türk tezyinî sanatimizda sıkça kullanılan Ayırma ve Hurde Rumi kullanılarak bezenmiştir. Kristal taşlar bu alanda da kullanılmış, desenlerin arasına serpiştirilerek bezeme unsurlarına dahil edilmiştir.
8) Kaf Harfi: "Dört Kul" sûrelerinin başlangıç harfi" '" dır. Tasarımimizda "kaf" harfinin ön yüzünün tezyinatı ince kristal taşlarla, yan tarafının tezyinatı ise Türk süsleme sanatında çokça kullanılan Ortabağ Rumi ile sağlanmıştır. Ortabağ Rumiler aralarına da kristal taşlar serpiştirilmiştir.
9) Lam Harfi:
“Kûl” kelimesinin ortak harfi olan" 9" harfi sülüs yazı tekniğinin usluplaştırılmış hali ile tasarlanmış ön yüzü yine kristal taşlarla bezenirken, yan tarafi Kaf harfinde olduğu gibi Ortabağ Rumiler ile bezenmiştir. Bu alanın tezyinatı kristal taşlar ile tamamlanmıştır.
10) Kaide: Kaidenin hem ön hem arka bezemesi; başlıca Türk Süsleme motiflerimizden olan Ayırma Rumilerin usluplaştırılması ile sağlanmıştır. Gövdede bulunan düz dokuya burada eklenen pürüzlü doku ile kaidenin kompozisyon birliğine farklılık katılmıştır.
Ürünümüz mukavemetli yapısını ham maddesi olan polyesterden alır. Renklendirilmesi ise metal pigmentler içeren boyalarla yapılmıştır.